tirsdag, april 16, 2024
ForsideKirkenVi blev da nogenlunde normale

Vi blev da nogenlunde normale

– Det kan være godt bare at kaste sig ud i nogle vilde ting uden at vide, hvad det handler om. For ellers ville man nok give op på forhånd, siger Steen Mondrup som indledning til foredraget ”Fra kuvøse til ironman” i sognehuset i Havdrup. For den rejse har været lang og fuld af prøvelser på alle tænkelige måder.

Steen Mondrup fortæller, at han havde brugt to år på ikke at lykkes med det, han lavede. Men så kom motivationen fra hans tvillingebror Peder, som er spastiker og sidder i kørestol. Sammen har de siden 2014 kæmpet sig frem til flere ironman på almindelige vilkår.

Man kan beundre tvillingebrødrene alene for deres egen indsats i sport, – hvilket ville være rigeligt, – men deres indsats for at dele deres egne glæder og erfaringer, så handicappede over hele Danmark får mulighed for at deltage i sportsbegivenheder sammen med raske personer, det er enestående.

Team Tvilling har engageret over 500 frivillige og oprettet foreløbig ni Team Tvilling afdelinger i større byer landet over under temaet: ”We run together. Sport is for everybody”. Alle handicappede skal kunne komme ud at løbe og få vind i håret og glæde i hjertet.

Steen og Peder Mondrup deltager lige nu på baggrund af Team Tvilling og deres løbefællesskab i det 3-årige forskningsprojekt ”Når Bevægelse Bevæger”, som undersøger sammenhængen mellem deltagernes livskvalitet og fællesskabet mellem handicappede og ikke-handicappede. De foreløbige resultater tyder på, at livskvaliteten for begge parter forbedres.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste