søndag, maj 19, 2024
ForsideBorgerforeningenBorgerforeningens Generalforsamling 2015

Borgerforeningens Generalforsamling 2015

Torsdag d. 26. marts 2014 afholdte Havdrup Borgerforening ordinær generalforsamling i Sognehusets forhal.

Generalforsamlingen blev afholdt i henhold til vedtægterne. Det var endnu engang ikke muligt at få bestyrelsen fuldtallig, da kun den siddende bestyrelse mødte op.

Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen på følgende måde:

Peter Enger, Formand
Ruth Merklin Nielsen, Kassér
Anita Heiselberg, bestyrelsesmedlem
Torsten Alveen Schmidt, bestyrelsesmedlem
Anne-Lene Christensen, bestyrelsesmedlem
Lisse Pedersen, bestyrelsesmedlem

Bestyrelsens beretning kan læses herunder:

 

Borgerforeningens beretning 2015

Det forgangne år har været et godt år for borgerforeningen, og selvom det ikke lykkedes at gøre bestyrelsen fuldtallig ved generalforsamlingen i 2014, er det lykkedes for bestyrelsen at sætte et par aftryk på landkortet over arrangementer i Havdrup.

2014 blev første år borgerforeningen arrangerede Skt. Hans – et arrangement som må betegnes som værende en stor succes, med rigtig mange fremmødte.

At det blev så stor en succes må nok tilskrives, at bålet blev tændt allerede kl. 20, hvilket gav især familier med mindre børn, muligheden for at deltage.

Dermed supplerer byens to Skt. Hans arrangementer hinanden godt – Borgerforeningens hvis du ønsker et tidligt bål, og kirkens hvis du vil vente med at se bål til det er blevet mørkt.

Bestyrelsen arbejder også i år på at lave et Skt. Hans arrangement, men i skrivende stund vides det ikke om det bliver i bakkerne, da borgerforeningen trods gentagne henvendelser ikke har fået nogen respons fra ejerne af området.

Som udgangspunkt finder borgerforeningen det ikke rimeligt at man skal bruge næsten 50 % af foreningens samlede indtægter på at rydde og vedligeholde et privatejet område, og derfor kan der blive tale om at se på alternativer.

Årets julepynt skabte en del debat på de sociale medier, inden den overhovedet var sat op.

Debatten drejede sig om indkøbet af 9 små stål juletræer, som skulle sættes op i stedet for rigtige juletræer på området omkring byens butikker.

Bestyrelsen havde forudset, at det kontroversielle indkøb ville skabe debat, men da først de små skulpturer stod der – pænt dekoreret med lys – var det som om debatten forstummede.

Borgerforeningens bestyrelse har derfor konkluderet, at de nok ikke var så slemme, da først de stod der, og p.t. er der planlagt indkøb af endnu flere ”træer” sidst på året.

Også juletræstændingen af det store juletræ blev en succes. Mange kom forbi for at hilse på den ”rigtige” julemand, danse om træet og ”score” en godtepose.

Borgerforeningen er i den sammenhæng nødt til at rette en stor tak til de erhvervsdrivende som sponserer dette arrangement, da det er et faktum, at uden disse tilskud ville der ikke være hverken juletræ eller juletræstænding.

Så derfor en stor tak til SuperBrugsen, Havdrup vognmandsforretning, W. Johansen og Finn Olsen VVS.

Også en stor tak til alle dem som sendte en donation i vores retning, da det pludselig viste sig at pengene var ved at slippe op ifb. med juletræstændingen.

Borgerforeningen vil i 2015 arbejde på at sikre, at foreningens egne arrangementer bliver gennemført, men må samtidig desværre også konstatere, at andre af byens store arrangementer fattes folk og derfor er i risiko for at måtte lukke ned.

Da borgerforeningen blev etableret var det blandt andet med det formål at holde hånden under de allerede etablerede arrangementer i byen.

Siden da har man måttet sande, at det ikke engang har været muligt at fylde borgerforeningens bestyrelse op, hvorfor det også er begrænset hvor mange ressourcer selve borgerforeningen i stand til at stille med, når andre arrangementer lider.

Borgerforeningen vil derfor fortsat arbejde på at bygge en liste af løst tilknyttede frivillige op, så man kan spørge om hjælp til konkrete opgaver, når det brænder på i de forskellige foreninger.

Dette har borgerforeningen arbejdet på gennem længere tid – men på trods af dette er der p.t. kun 53 frivillige på listen, hvilket må betegnes som værende skuffende.

Borgerforeningen vil derfor opfordre alle til at tilmelde sig listen, hvis man mener man bare en gang imellem kan give en hånd med ved et arrangement.

Slut på bestyrelsens beretning.

 

—o0o—

Efterskrift på juletræstændingen.

Borgerforeningen indkøbte flere tusinde karameller til uddeling under juletræstændingen.

Langt de fleste blev delt ud, men en hel kasse Maoam blev glemt i en skuffe og er derfor nu til overs.

Kassen indeholdt 30 sampakninger, hver med 3 pakker som igen hver indeholder 5 karameller. Dog blev to sam-pakninger prøvespist så der er nu kun 28 tilbage.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste