tirsdag, april 16, 2024
ForsideKirkenEsbjerg Evangeliet kommer til Havdrup i april

Esbjerg Evangeliet kommer til Havdrup i april

Eva går med krykker i Paradisets Have, Noas Ark er blevet til en turistbus og en nyfødt Jesus ligger i en støvle med snørebånd … Det er nogle af de mange skønne motiver på den kopi af Esbjerg Evangeliet, som fra den 2. – 26. april udstilles i Havdrup Sognehus.

På den originale, 40 meter lange billedfrise, som har fået navnet Esbjerg Evangeliet, fordi det hænger på en videregående uddannelsesinstitution i Esbjerg og har motiver fra lokalmiljøet, fortæller billedkunstneren Erik Hagens bibelhistorie med et kritisk og humoristisk blik på ikke bare Esbjerg, men hele sin egen samtid. Frisen blev færdig i 2005 og er fuld af moderne udlægninger af skriftsteder i både det nye og det gamle testamente.

Kopien på 22 meter er ”på rejse” i 2018-19 i Greve, Solrød og Lejre kommuner, hvor Skole-Kirke-Tjenesten indbyder skolerne til samarbejde om værket. Også Havdrup Skole kigger forbi.

Der er fernisering tirsdag den 2. april kl. 19-20.30 i sognehuset. Præst Inge Leinum giver en introduktion til værket, og menighedsrådet er vært for snacks og lidt at drikke. Voksenkoret Seadrops underholder. Interesserede af enhver slags er velkomne.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste