lørdag, juni 15, 2024
ForsideKirkenFilmelskernes Paradis viser "Unge Astrid"

Filmelskernes Paradis viser “Unge Astrid”

Astrid Lindgrens forfatterskab har haft stor indflydelse på flere generationer af børn og voksne. Hun har skabt nye rollemodeller og ændret vores bevidsthed om, hvad børn kan bære, og hvad barndommen rummer. Men hvor fik hun sin viden og inspiration fra?

Det har filminstruktør Pernille Fischer Christensen givet sit bud på i filmen ”Unge Astrid” fra 2018, som er et portræt af Astrid Lindgren som ung, i årene fra hun var 16 til hun var 22 år. I de år tager den vordende forfatter nogle svære valg og opgør, der kan ses som nøglen til hendes senere store forfatterskab som børnenes advokat.

Havdrup kirkes filmklub ”Filmelskernes Paradis” er så heldig at kunne vise ”Unge Astrid” i sognehuset tirsdag den 19. november kl. 19 – og oven i købet har de fået filmens instruktør til at komme og fortælle om, hvad der satte hende på sporet at netop Astrid Lindgrens ungdom.

Der er lagt op til både spørgsmål og debat i forbindelse med filmvisningen. Menighedsrådet er vært denne aften, så entréen er betalt. Interesserede er velkomne. Filmsalen har plads til 90 deltagere.

INFO: Danmarks kirkelige filmpris ”Gabriel” gik i 2019 til ”Unge Astrid”. Hensigten med filmprisen er at gøre kirker og menigheder opmærksom på kvalitetsfilm, der skildrer menneskelige vilkår i lys af evangeliet. Filmen er solgt til 48 lande.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste