mandag, april 22, 2024
ForsideNyhederGuiden til Halloween

Guiden til Halloween

Om man vil det eller ej, så får Halloween mere og mere fodfæste som en tradition, som også fejres i Danmark, med masser af uhygge, udklædte børn og slik i overflod.

Der vil formentlig være mange som vil mene, at man har nok i de nuværende danske traditioner, og derfor ikke behøver at importere mere eller mindre kommercielle traditioner fra udlandet.

Men måske er det slet ikke så dumt, at danskerne får tilført et friskt pust fra udlandet en gang imellem.

Det nærmeste vi i Danmark kommer Halloween er fastelavn, men modsat Halloween er fastelavn efterhånden reduceret til noget som foregår et par timer i en hal, kantine, sfo eller lignende.

Fejringen af Halloween begynder til gengæld lang tid i forvejen og i perioden op til d. 31. oktober, kan man se flere og flere græskarlygter dukke op i de danske haver – Så det er måske slet ikke så tosset med lidt nyt.

Men som med så mange andre importerede traditioner, kan der være lidt tvivl om ”reglerne” hvilket tydeligt kom til udtryk i diverse Havdrup-facebook grupper sidste år.

Så derfor – Her kommer et overblik med de vigtigste retningslinjer til hekse, troldmænd og andet godtfolk, der ønsker at fejre den uhyggelige dag i Havdrups gader.

Kun én dag om året
Først og fremmest gælder det datoen. Halloween, eller allehelgens aften, falder på den 31. oktober hvert år. Ikke dagen før eller dagen efter, men den 31. oktober.

Allehelgens aften vil altid falde dagen før allehelgens dag, der ligger fast den 1. november.

Man skal derfor ikke forvente slik eller løjer, hvis man ringer på naboens dør og forlanger slik andre dage om året – dog lige undtaget fastelavn.

Hvis du vil have besøg
Det er ikke alle som ønsker at være en del af Halloween og derfor skal man også signalere at man ønsker at få besøg, hvilket gøres ved at stille en græskarlygte frem ved døren eller indkørslen.

I øvrigt er det tilladt at skræmme lidt igen – udsmykningen kan piftes lidt op med spindelvæv, skeletter og hvad man ellers finder uhyggeligt.

Slik eller ballade?
På amerikanske hedder det Trick-or-Treat og selvom den danske version  måske ikke er nær så fængende, dækker det over det samme: Hvis ikke du smider slik i posen, kan du forvente at blive udsat for en spøg af en slags – præcis som vi oprindeligt kendte det fra Fastelavn.

Og dermed – lad uhyggen begynde !

 

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste