mandag, april 22, 2024
ForsideBorgerforeningenHavdrup på landkortet hos Danmark Redder liv

Havdrup på landkortet hos Danmark Redder liv

Havdrup Borgerforening arbejder på at få flere uddannet i førstehjælp.

Havdup har over de seneste år fået sat hjertestartere op flere forskellige steder i byen.

En forudsætning for, at de har en effekt er dog, at de kommer frem til den, der har brug for hjælp – og det er det, som nu skal sættes i system i Havdrup.

Danmark Redder Liv

I Region Sjælland findes en ordning som hedder “Danmark redder liv”

Personer som er tilmeldt denne ordning får, via en app, en alarm, hvis de er indenfor en bestemt radius af et hjertestop.

Formålet er at få hjælp frem hurtigst muligt og dermed påbegynde livreddende førstehjælp inden ambulancen når frem – hvilket forøger chancen for overlevelse markant.

I dag er der kun 7 registrerede hjælpere i Havdrup – et tal som Havdrup Borgerforening nu arbejder på at få væsentligt forøget. 

“Danmark redder liv” vil torsdag d. 13. juni kl. 19:00, afholde et informationsmøde omkring ordningen i Super Brugsens frokoststue, med information om hvad man forpligter sig til, hvilke krav der er og hvad man kan forvente.

Hvis der kan skaffes minimum 12 personer stilles der et gratis førstehjælpskursus til rådighed som opfylder kravene til at deltage i ordningen. 

Selve kurset vil blive afholdt søndag d. 30/6 kl 8.30-12.30.

Link til tilmelding vil komme efter informationsmødet og deltagende på mødet vil have førsteret til de 16 pladser på kurset.

Nedenstående er fra redderliv.dk

Hvordan foregår udkaldet?

I det øjeblik hvor der sker et hjertestop, og der bliver ringet 112, vil vagtcentralen tilkalde de ni førstehjælpere, som er tættest på hændelsesstedet. De tre, af systemet udvalgte, vil få sendt adressen på hændelsesstedet samt rutevejledning. Herudover vil de få tildelt nedenstående roller.

En førstehjælper sendes af sted til hændelsesstedet for at yde hjertelungeredning, en sendes til nærmest tilgængelige hjertestarter, og den sidste sendes også til hændelsesstedet for at vise vej og/eller hjælpe med hjertelungeredning.

Bemærk, at ovenstående indebærer, at du skal give tilladelse til GPS sporing.

Hvad kaldes jeg ud til?

Førstehjælperne sendes til 112-udkald, som den sundhedsfaglige visitator vurderer er hjertestop eller meget hurtigt kan udvikle sig til hjertestop. Det er:

  • Hjertestop, hvor genoplivning er relevant
  • Bevidstløse hvor den sundhedsfaglige visitator er i alvorlig tvivl om der er vejrtrækning fremmedlegeme i luftvejen og svært påvirket vejrtrækning
  • Anafylaktisk shock
  • Hævelse i luftvejen med svært påvirket vejrtrækning (udløst af allergi, insektstik mm).

 

Hvilken hjælp får jeg fra professionelle, når jeg rykker ud?

Når du bliver aktiveret som førstehjælper, så vil AMK Vagtcentralen altid sende en ambulance og/eller en akutlægehelikopter af sted. Dermed vil der altid komme reddere/læger til at tage over, når du bliver udkaldt som førstehjælper.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste