lørdag, juni 15, 2024
ForsideJuletræsfestHistorien bag Børnenes juletræsfest

Historien bag Børnenes juletræsfest

Tidens juletræs fest står i skærende kontrast til den allerførste fest som blev afholdt i 1901.
Oprindelig var det en fest for børn i lokalområdet, som byens spidser stod for.

Festen i 1919 er den ældste der stadig er materiale om. Her kostede juletræet 1 kr. musikken kostede 69 kr. og hele arrangementet løb rundt med indtægter på i alt 351,94 kr.

I 1927 fik børnene en kop chokolade med brød. Underholdningen bestod i, at man havde inviteret præsten og lærere til at holde en tale og oplæse en historie.

Arrangementet er blevet afholdt på skolen, på hotellet, i den gamle træhal der lå ved Børnehave Alle, og siden 1973 i Havdrup Hallen.

IMG_8399I1965 blev juletræskomiteen ophævet og de liggende midler blev overdraget til Havdrup skolen forældreforening, der lovede at føre traditionen videre.

Der gik dog 5 år før der var nogle der tog tråden op.
En af de nuværende nisser Ingolf Møller, har været med siden 1970.

Siden 1970 har arrangementet været arrangeret af forskellige Havdrup borgere

Vores juletræs fest i dag, starter med en velkomst tale, hvorefter børnene kalder nisserne frem. Nissekomiteen (børn & voksne) kommer ind udklædte som nisser i vores kane. I løbet af aftenen bliver der danset omkring juletræet til levende musik, i løbet af årene har der været forskelig underholdning, der bliver delt godte poser ud til børnene af nisserne. Der bliver solgt lodder til lotteri med flotte præmier. Og der er i det hele taget en meget hyggelig julestemning.

Det der holder traditionen i gang er det frivillige arbejde fra nisserne, men festen kunne slet ikke løbe økonomisk rundt, uden alle de flotte gaver og bidrag som byens erhvervs drivende sponserer.

Hvem er nisserne ? Ja, vi er en flok forældre i alle aldre, med lyst til at arrangere denne meget festlige aften for byens børn, forældre og bedste forældre

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste