mandag, april 22, 2024
ForsideKirkenKirken er her, jeg er her, resten er op til Gud

Kirken er her, jeg er her, resten er op til Gud

På de fjerne og øde øer, Lindisfarne og Fetlar, en af Shetlandsøerne, har præsterne ingen menighed. De har åbne kirker for pilgrimme og er kirke for dem, som kommer. Og så er det lige meget, om der kun kommer tre, og den ene er buddhist … De lægger ansvaret fra sig og over på Gud.

Det fortalte præst Kristine Stricker Hestbech i foredraget om sin studieorlov, hvor tilhørerne blev taget med på hendes spændende ydre og indre rejse:

Præsterne på de fjerntliggende øer lever tæt på naturen og er afhængig af tidevandets og beliggenhedens begrænsninger for deres liv. Det har jeg taget med mig hjem, hvor forbindelsen til naturen bliver genopdaget i kristendommen i disse år.

For mig er det vigtigt at have kristentroen med ud i naturen som en integreret del af mig selv. At mærke, at naturen giver ro og heling af det brudte indeni. I dag prøver jeg at omsætte det i mine pilgrimsvandringer og nye initiativer som skovbadning, fortæller Kristine.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste