tirsdag, april 16, 2024
ForsideKirkenKonfirmander i Havdrup blev konfirmeret på Holy Socks

Konfirmander i Havdrup blev konfirmeret på Holy Socks

”Tag dine sko af, for jorden du står på er hellig”, sådan lyder omkvædet til en finsk sang, som årets konfirmander er blevet glade for i løbet af deres konfirmandforberedelse. Så præst Kristine Stricker Hestbech tænkte: Hvad er mere nærliggende end at gå linen helt ud fra de vaskede hinandens fødder i begyndelsen til at de bliver konfirmeret på hellige sokker i kirken?

”Holy Socks” er et moderne symbol på den gamle idé om livet som en pilgrimsfærd. Motiverne er forskellige, men kan fx være en opslået salmebog, som der springer noder og lovprisning op af. Før konfirmationen uddelte Kristine et par hellige sokker til hver af konfirmanderne, som de skulle tage på.

Sokkerne blev modtaget med smil og latter, selvom det var lidt overrumplende for konfirmanderne at skulle smide de fine festsko og iklæde sig de hellige sokker, før turen gik op til alteret. Men ingen var i tvivl om, at det gav mening og dybde til den sang, de havde været så glade for.

I sin tale til de unge sagde Kristine: – Guds stemme siger i jer: ”Jeg er her. Jeg er med dig. Grav ikke talenterne ned, men drag afsted, pilgrim, som du er i dit liv, fra døbefonden, hvor du fik vand i håret for så mange år siden og nu ved alterskranken hvor du siger ja, og igennem livet til den dag hvor dit hjerte standser og du tages imod i opstandelsens lys”.

Læs hele Kristines tale på www.havdrupkirke.dk og se mere om sokkerne på www.holysocks.co.uk

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste