tirsdag, april 16, 2024
ForsideArkivPåskedrama i Havdrup

Påskedrama i Havdrup

Begge præster, alle medarbejdere og flere frivillige var indkaldt for at afvikle årets store konfirmanddag om påsken. Konceptet går ud på at formidle påskens drama på en måde, så konfirmanderne ikke er i tvivl om, hvad påske betyder.

”Thomas, du tror, fordi du har set, men salige er de, som ikke har set, men dog tror”. Kristine er i fuld gang med at genfortælle påsken for konfirmanderne.

Det gælder både jødernes uddrivelse af Ægypten med Faraos forfærdelige plager og Jesu korsfæstelse, død og genopstandelse.  Konfirmanderne klapper, for Kristine har leveret en dramatisk og indlevet fortælling, hvor man kunne høre en knappenål falde til jorden.

Konfirmanddagen er i gang, og der er rigtig mange aktiviteter: Meditativ kirkevandring og nadver i kapellet, påskeløb i præstegårdshaven og udfærdigelse af ”påskehaver”, hvor fortællingen om Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag og Påskedag genfortælles med silke- ler, farver og træpinde i skotøjsæsker fra Roskilde. Under påskeløbet tjekkes trosbekendelsen i drivhuset hos Grete, der kastes med tunge sten bagerst i præstegårdshaven hos Henrik, og Frank står på post 6, som handler om den vantro Thomas.

Konfirmanderne er optagede af den dramatiske historie og glade for at lære om kristendom på en ny måde. ”Der kører en indre film i mit hoved”, ”Ja, og der hvor Jesus får nagler gennem hænderne, det er point of no return”, ”Klimakset er helt bestemt opstandelsen”.  Sådan står en gruppe og evaluerer påskeløbet, før der er fælles frokost i sognehuset, noget som helt sikkert er et hit hos alle. Stort drama. Stor appetit.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste