mandag, april 22, 2024
ForsideKirkenTak for skønne stunder og tætpakkede kirkebænke - nytårshilsen fra præsten i...

Tak for skønne stunder og tætpakkede kirkebænke – nytårshilsen fra præsten i Havdrup

Juleaften bugnede den lille gule kirke i Gl. Havdrup ud på alle leder og kanter. Kirken, der kun har plads til 90 mennesker, udvidede sig i sine revner og furer så der var plads til 120 mennesker til hver af de 3 gudstjenester som sognepræst Kristine Stricker Hestbech prædikede ved, med Peter Plougmann på orglet oppe under hvælvingerne og Milton Andersen som sanger.

Kristine understregede fundamentalisme som en umulighed som kristen, fordi kristendommen altid kræver, at du som menneske skal tage stilling og tage ansvar. Kristendommen er ikke ydre regler og bud, men hjerte, sindelag og samvittighed. Det er værd at huske på, i en tid hvor fundamentalismen synes at vokse rundt i verden, – også som en legitimering til at slå uskyldige mennesker ihjel i Paris`gader og over Sinajs sand. Lad os ikke hegne os ind og bygge mentale mure, men fastholde vores værdier af åbenhed,ligestilling og frihed, sagde Kristine.

Og åbenheden lå som et dejligt lys over alle julens gudstjenester, med
smukke toner fra tværfløjtenisten Maria Gashior der gav tiltrængte stilheds- og fordybelsesstunder imellem aftaler og frokoster og visitter.

For de friske var der julesøndag kirkevandring i regn og dis ud over markerne ned til Jersie Kirke, hvor Havdrup holdt fælles gudstjeneste sammen med Solrød. Nytårsaften blev champagnepropperne skåret af med sablen, imens alle ønskede hinanden Godt Nytår i tykke frakker og Vær Velkommen, indtil Hellig 3 Kongers søndag, hvor julen blev rundet af med stjernevandring på kirkegården i strid storm og minusgrader med stearinlys i hånden og stjernerne funklende over vores hoveder.

Årets nytårshilsen til alle i Havdrup fra sognepræst Kristine Stricker Hestbech:

”Tak for skønne stunder og tætpakkede kirkebænke, for latter og alvor, smil og fredshilsner og her, fra Havdrup Kirke, siger vi alle på gensyn til mange dejlige kulturarrangementer i sognehuset og gudstjenester i kirken i 2016.”

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste