onsdag, december 4, 2024
ForsideArrangementerBrugsen lærer Havdrups børn at bage grønne pizzaer

Brugsen lærer Havdrups børn at bage grønne pizzaer

Den 9. maj 2018 fra kl. 15:00 hopper elever fra Havdrup skole ombord i GoCooks rullende køkken – en mobil madbus, der parkerer foran SuperBrugsen i Havdrup Børnene vil udfordre deres madmod og bage 100% deres egne grønne pizzaer, og uddele smagsprøver til alle nysgerrige kunder og forbipasserende.

I SuperBrugsen ønsker vi at støtte op om en hverdag i familierne, hvor vi laver mad sammen. Det skal være sundt at leve nemt, og børnene skal med i køkkenet, så de kan blive den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. I en travl hverdag kan en del familier måske ikke finde tid til at være sammen om madlavningen, men børnene kan langt mere i et køkken end både de selv og deres forældre måske lige går og tror. Derfor har vi skaffet GoCook til Havdrup, så de kan hjælpe os med at udfordre børnenes madmod.

Børnene kender allerede GoCook

GoCook er Coops nationale madprojekt for børn, der hvert år inspirerer flere end 155.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme. Børnene kender GoCook og GoCook-mobilen fra tv-udsendelserne ”Gorm & 100% din ret” sendt på DR Ultra og TV2, fra den faste madside i børneavisen Kids’ News og fra GoCook Smagekassen; undervisningsmateriale som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.

Madglæde i børnenes univers

Når GoCooks madformidlere i maj ruller ud til 20 Coop butikker i hele landet, er GoCook-mobilen proppet med årstidens grøntsager, som børnene tryller på hjemmelavede pizzaer.

GoCooks projektchef Bente Svane Nielsen siger følgende om GoCooks Danmarksturne her i forsommeren – GoCook on tour:

”Børnene får mod på at smage på nye grøntsager, når de hakker og snitter dem selv. Børn spiser ikke grøntsager bare fordi det er oppe i tiden. De vil have, at grøntsager skal smage godt. Og det kræver lidt flere kompetencer i køkkenet, end når man bare steger kød. Derfor er det vigtigt at børnene lærer at lave mad”, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Og der er behov for at hjælpe børn og unge ind i køkkenet. Coops undersøgelser viste i 2012, at kun 4 procent af børnene var med, når der skulle laves mad hjemme i familierne. Med GoCooks indsats er andelen rykket til 7 procent i 2016, men det kan blive endnu bedre.

 

Yderligere kontakt

Jeg vil selv være til stede ved GoCook foran SuperBrugsen onsdag den 9. maj kl. 15:00. I er meget velkomne til at kontakte mig eller Bente Svane Nielsen fra GoCook, hvis I har spørgsmål.

Vi håber på at se jer til et fællesskabende og sjovt arrangement.

 

Med venlig hilsen,

Tonny Lauridsen, Formand for Havdrup Brugsforening 21 78 79 20

 

Fakta om GoCook

Missionen for GoCook er, at vi vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

GoCook on tour er blot et af initiativerne i GoCook. Hvert år i uge 43-45 uddeler GoCook Smagekassen råvarer, opskrifter og undervisningsmaterialer til 155.000 skoleelever i hele landet (75 % af alle grundskoler). Og mere end 300.000 brugere følger GoCooks kokkeskole-app til iPad og smartphone.

Læs mere om GoCook på www.gocook.dk eller find os på Facebook, Instagram eller Youtube.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste