lørdag, maj 25, 2024
ForsideNyhederEt højtydende solvarmeanlæg bestående af plane solfangere er på vej i Havdrup

Et højtydende solvarmeanlæg bestående af plane solfangere er på vej i Havdrup

Aalborg CSP har påbegyndt opførelsen af et solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion bestående af plane solfangere fra GREENoneTEC, hvis solfangere har vist den højeste ydeevne blandt de masseproducerede solfangere, der findes på det danske marked. Det 2.569 m2 store solvarmeanlæg i Havdrup (Solrød Kommune) kommer til at dække 28 % af byens varmebehov og giver samtidig CO2-besparelser, og vil være med til at holde priserne i ro.

Kort efter at have underskrevet en samarbejdsaftale med verdens største producent af plane solfangere, har Aalborg CSP modtaget den første ordre – et solvarmeanlæg på 1,9 MWp bestående af plane solfangere fra GREENoneTEC til fjernvarmeproduktion til opførsel i Havdrup.

Det 2.569 m2 store solvarmeanlæg vil, sammen med en 1.250 m3 akkumuleringstank, levere vedvarende energi til de 350 husstande, som Solrød Fjernvarme a.m.b.a. forsyner. Anlægget kommer til at bestå af 13 rækker af solfangere fra GREENoneTECs GK 3003 serie med op til 20 solfangere pr. række. De optimerede solfangere på hver 13,3 m2 har vist den højeste ydelse blandt de masseproducerede solfangere til industriel brug, der findes på det danske marked. Dette sikrer, at anlægget i Havdrup bliver et af de mest effektive solvarmeanlæg i Danmark.

 

Et konkurrencedygtigt solprojekt

Anlæggets konkurrenceevne fremgår tydeligt af det faktum, at såvel Solrød Fjernvarmes afhængighed af naturgas som forbrugernes varmeregning vil blive reduceret.

I dag anvender vi udelukkende naturgas til varmeproduktionen til forbrugerne i Havdrup, men når det nye solvarmeanlæg sættes i drift, vil det kunne dække 28 % af byens varmebehov. Samtidigt forventes det, at varmeprisen for vores forbrugere bliver lavere, hvilke betyder, at vi får en løsning, der er mere vedvarende og samtidig økonomisk mere rentabel – udtaler Kaj Holm Rasmussen, driftsleder ved Solrød Fjernvarme a.m.b.a.

Aalborg CSP har under udviklingen af projektet lagt stor vægt på at udvælge leverandører, der lever op til virksomhedens krav for garanteret ydelse og lave driftsomkostninger. På solfangerne fra GREENoneTEC er der 10 års garanti, hvilket sætter en ny standard i forhold til kvalitet og pålideligheden for solvarmeanlæg i Danmark. Derudover er solfangerene konstrueret, så de indeholder et nyt ventilationssystem, som reducerer påvirkningen af dug i solfangerne betragteligt. Endelig består anlægget af komponenter fra markedsledende virksomheder bl.a. Isoplus Fjernvarmeteknik A/S (præisolerede rør) og Sondex Unit A/S (varmeveksler).

 

Reduceret konstruktions- og installationstid

Med de sidste godkendelser i hus har Aalborg CSP i denne uge påbegyndt opførelsen af solvarmeanlægget. Monteringssystemet muliggør en nem og hurtig installation med kran, og de hydrauliske tilslutninger resulterer ligeledes i en betydelig reduktion af både tids- og ressourcebehov i forbindelse med installationen af anlægget. Med disse produktfordele – der også er unikke på det danske marked – forventes det, at hele solvarmeanlægget – inklusiv akkumuleringstank – bliver installeret og sat i drift på kun fem uger.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste