tirsdag, april 16, 2024
ForsideNyhederHavdrup Borgerforening v. 2.0

Havdrup Borgerforening v. 2.0

Under parolen “Havdrup Borgerforening version 2.0”, slår Havdrup Borgerforening nu et slag for at blive en større del af bylivet i Havdrup.

Borgerforeningen er allerede i dag omdrejningspunkt for flere arrangementer, men idéer og ambitioner rækker længere end til bare Skt. Hans, juleudsmykning og den årlige juletræstænding.

Allerede nu pusles der med arrangementer omkring Halloween og Påske, men også arrangementer som ikke er målrettet familier med børn, er med i overvejelserne.

-Der er et utal af muligheder – Det kunne være spændende foredragsholdere eller for den sags skyld musik i midtbyen, som det kendes fra Solrød Center, fortæller Peter Enger der er formand for borgerforeningen.

– Vi har et utal af idéer i bestyrelsen, men fælles for dem alle er, at de ikke kan realiseres uden økonomisk opbakning fra byens borgere.

Havdrup Borgerforening har i dag 146 medlemmer hvilket er langt fra den oprindelige målsætning.

– Det er nok vores egen skyld, at vi ikke har flere medlemmer, fortsætter Peter Enger.

– Borgerforeningen har ikke været gode nok til at markedsføre sig selv, og fortælle byens borgere, hvad de får ud af at have en Borgerforening i byen.

– Derudover er der gået alt for lang tid fra folk meldte sig ind, til de blev opkrævet kontingent – et problem som forhåbentlig nu skulle være løst med øget brug af MobilePay.

 

Skt. Hans 2016

Havdrup Borgerforening var i sommeren 2016 nødt til at aflyse det årlige Skt. Hans arrangement i bakkerne og det var bestemt ikke noget der gavnede foreningens ry.

Årsagen var et uheldigt sammentræf af flere omstændigheder, men en af de væsentligste årsager var, at der med kort varsel blev stillet krav om en forsikring, foreningen ikke havde – og ikke havde økonomi til at tegne med så kort varsel.

– Hvis Borgerforeningen i løbet af få dage skal kunne rejse flere tusinde kroner – lige meget om det er til en forsikring eller fordi man er nødt til at betale sig fra at få græsset slået ned til Skt. Hans, så hjælper det ikke, at vi først skal ud og finde pengene – det tager alt for lang tid, slutter Peter Enger.

Idéer og fornyelse

Der er i dag flere aktører i byen, ud over Borgerforeningen, som planlægger og gennemfører arrangementer i byen.

HGI står ud, over det idrætsmæssige, for Børnerock og Fastelavn og Nisserne står for den årlige juletræsfest.

Derudover står kirken for en del arrangementer i Sognehuset.

Borgerforeningen står i dag for Skt. Hans i bakkerne, juleudsmykningen i midtbyen, samt den årlige juletræstænding, men ser dog fortsat masser af muligheder for at skabe nye og anderledes arrangementer – muligheden for at komme lidt væk fra ”Last procedure as last year”.

Borgerforeningen har, som tidligere skrevet, 146 medlemmer og hvis nye spændende gratis-arrangementer skal dukke op, kræver det mange – rigtig mange – nye medlemmer.

Til gengæld koster det mindre end en omgang pizza at være medlem et helt år – 100 kr. pr. husstand – 100 kr. som med sikkerhed kommer til at gøre en forskel.

 

Halloween

Næste oplagte mulighed for et nyt arrangement er Halloween, hvor Borgerforeningen allerede pusler med en ”skræmmende tur i den mørke nat”, afsluttet med varm cacao og skumfiduser over bål.

Om det lykkes vil antallet af nye medlemmer afgøre – så det haster hvis det skal være i år.

Du kan melde dig ind i Havdrup Borgerforening her – men vent ikke til i morgen – Det er kun 8 kr. og 33 øre pr. måned – men har meget større værdi for byen.

Tidligere artikel
Næste artikel
Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste