tirsdag, april 16, 2024
ForsideKirkenFolkekirkens Coronatiltag: Det betyder det i Havdrup Kirke og Sognehus

Folkekirkens Coronatiltag: Det betyder det i Havdrup Kirke og Sognehus

Gudstjenester og arrangementer

Regeringen har besluttet, at alle offentlige indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at alle gudstjenester og skumringsstunder i Havdrup Kirke aflyses i marts måned.
Jævndøgnsvandring lørdag den 21. marts gennemføres, da den foregår udenfor.

Sognehuset på Bistrupvang 33 er også lukket i marts, og alle arrangementer og aktiviteter er aflyst.

I gudstjenestens sted lægger præsterne deres prædikener og bønner m.m. her på kirkens hjemmeside. Desuden vil der på landsplan snart blive tilbudt alternativer til kirkernes gudstjenester via radio, tv og internettet, som man kan tilgå via vores hjemmeside.

Folkekirken giver fortsat mulighed for forkyndelse af evangelium, håb og trøst, og alle folkekirkens præster vil fortsat være tilgængelige for mennesker, der har brug for det, men det sker pr. telefon. Folkekirken har desuden tilknyttet ekstra præster til Sjælesorg på nettet, som er kirkens eksisterende tilbud om en fortrolig samtale med en præst på internettet.

Kirkelige handlinger

Dåb
kan tilbydes på et senere tidspunkt. Der må max være 30 personer i kirken ad gangen. Personalet vil muligvis kun være en præst og en kirketjener.

Bisættelser og begravelser
I Havdrup gennemfører vi begravelser og bisættelser i perioden, men der er ikke mulighed for at afholde mindesamvær i sognehuset. Der må max være 30 personer i kirken, og folk der er syge, må ikke deltage. Vi bruger salmeark i stedet for salmebog, og vi beder om, at alle respekterer ”nul knus / nul kram” og bruger håndsprit både før og efter besøget i kirken.

Konfirmationsforberedelse og konfirmation
Konfirmandforberedelsen aflyses i resten af marts måned. På nuværende tidspunkt regner vi med, at konfirmationerne gennemføres. Om nødvendigt holder vi udendørskonfirmation eller begrænser deltagerantallet for hver konfirmand til 4 personer, så vi højst bliver 30 mennesker i kirken.

Sjælesorg og samtaler
Gennemføres efter forholdene. Kontakt præsterne pr. telefon.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste