søndag, maj 19, 2024
ForsideNyhederHavdrup Borgerforening ønsker godt nytår.

Havdrup Borgerforening ønsker godt nytår.

2019 har nu trådt sine første spæde skridt og hvad er mere nærliggende end at ønske alle Havdrups Borgere et Godt og lykkebringende nytår.

2018 har på mange områder været et anderledes – men også interessant – år for Havdrup Borgerforening. 

Efter et meget koldt forår, hvor det næsten var umuligt at få påskepynten op, fordi alt skulle foregå med handsker på, blev sommeren til gengæld så varm og tør, at der blev nedlagt afbrændingsforbud, og dermed også forbud mod at fejre Skt. Hans med bål.

Dermed blev Borgerforeningen nødt til at aflyse et af de arrangementer som ellers samler rigtig mange af byens borgere.

Det er ikke alle der ved det, men det er Havdrup Borgerforening som står for juleudsmykningen af byen. De små stål-juletræer er over nogle år, indkøbt for forenings midler, ligesom vedligehold af kæder, el-materiel m.m. ligeledes afholdes af foreningen.

Juletræstænding og indvielse
Der var også i en periode usikkerhed om hvorvidt juletræstændingen ville komme til kort, da det ikke stod helt klart om entreprenøren ville nå at blive færdig, så juletræet kunne stå klar i starten af december.

Heldigvis forløb alt planmæssigt og d. 1. december kunne Borgmester, Niels Hörup indvi den nye plads – og Sognepræst, Kristine Stricker Hestbech efterfølgende tænde byens juletræ.

Årets juletræstænding var i øvrigt første år hvor Borgerforeningen i samarbejde med en masse af byens foreninger og erhvervsliv, forsøgte at lave en form for julemarked – en idé som der helt sikkert vil blive arbejdet videre med at udvikle i 2019.

– Vi har hvert år blandet lidt flere godteposer end året før, men i år satte vi ny rekord, fortæller Stine Johansen, formand for Havdrup Borgerforening.

– Vi blandede i år 450 godteposer og selvom der var lidt til overs, er det 100 flere end sidste år – et tal som helt sikkert vil stige yderligere, hvis julemarkedet bliver en succes, fortsætter Stine.

Bedre forankring i byen
Et tilbageblik på 2018 gør det dog lysende klart, at Borgerforeningen er nødt til at få et dybere fodfæste i byen, hvis foreningen skal have en fremtid.

Ud over at stå for selve arrangementerne, repræsenterer Havdrup Borgerforening i dag byen i flere udvalg og kommunale arbejdsgrupper – et arbejde som Borgerforeningen finder lige så vigtigt som, de noget mere synlige, arrangementer.

– Havdrup Borgerforening har to forskellige ben at stå på, fortæller Stine Johansen. Det ene som er meget synligt i form af arrangementer, julepyntning m.m. og så det andet, som er mere strategisk og foregår lidt mere bag scenen.

Begge ”ben” giver dog arbejde til bestyrelsen og derfor er det ikke praktisk muligt for bestyrelsen at stå alene med alt det praktisk arbejde, der er knyttet til de mange arrangementer.

Derfor vil Havdrup Borgerforening også i 2019 være nødt til at bede Havdrup-borgernes om hjælp i forbindelse med arrangementer. Håbet er, at man på sigt får et hold af frivillige tilknyttet foreningen, så der kan hentes hjælp til det praktiske, når de forskellige arrangementer skal afvikles.

– Vi ved godt vi ikke har været gode nok til at bede om hjælp, og det skal vi blive bedre til da bestyrelsen ellers slider sig selv op, uddyber Stine Johansen.

Et godt eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at tiltrække frivillige, er det store Halloween arrangement, hvor ikke mindre end 18 frivillige i år var med til at sætte en gevaldig skræk i livet på byens børn.

Uden de mange frivillige var det slet ikke muligt at gennemføre et arrangement som dette – så til alle de mange frivillige skal der lyde en stor tak for indsatsen og vi håber selvfølgelig at se jer alle igen i 2019.

2019
Selvom vi kun lige har fået en fod indenfor i 2019, så er bestyrelsen allerede godt i gang med at planlægge årets mange gøremål.

Først for står den årlige generalforsamling og her ved bestyrelsen allerede nu, at der vil være brug for nye friske kræfter til bestyrelsen.

– Vi har i løbet af 2018 været nødt til at lade vores suppleant træde ind i bestyrelsen, ligesom vi har et par bestyrelsesmedlemmer som stopper som følge af ændrede familieforhold, fortæller Stine.  

– Derfor er der brug for et antal nye folk og vi håber selvfølgelig at der nogen i Havdrup, som vil være en del af Borgerforeningens arbejde for byen, fortsætter Stine.

Og til sidst.
Og så til sidst er der lige det der med medlemmer. Havdrup Borgerforenings arrangementer trækker rigtig mange mennesker, og vi ved, at rigtig mange sætter pris på det arbejde vi gør for byen – men alligevel har foreningen kun lige i underkanten af 300 personlige medlemmer.

– Det tal kunne vi rigtigt godt tænke os blev noget større, for det giver foreningen et noget større råderum, når der er penge på kontoen, slutter Stine Johansen.

Med disse ord – og masser af ønsker for fremtiden – ønsker Havdrup Borgerforening alle Godt Nytår og et lykkebringende 2019.

 

Ikke medlem af Havdrup Borgerforening ? – Meld dig ind her – det koster kun 100 kr. om året.

Se en video fra Påskepyntningen tilbage i 2017 her.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste