tirsdag, april 16, 2024
ForsideNyhederHavdrup Bymidte forskønnes for 3 mio. kr

Havdrup Bymidte forskønnes for 3 mio. kr

Byrådet i Solrød Kommune har afsat 3 mio. kr. til et stort projekt, der skal omdanne Havdrup Bymidte til et attraktivt byrum med plads til udfoldelse for både ældre og unge.

Frodig køkkenhave, sprælsk legeområde og indtagende opholdsrum lige midt i centrum af Havdrup. Sådan lyder en del af visionen bag Helhedsplanen for Havdrup Bymidte, som byrådet i Solrød Kommune netop har frigivet 3 mio. kr. til at realisere.

Projektet hedder ’Vi hjerter Havdrup’ og bygger på en grundtanke om, at hjemme er der, hvor hjertet er. Konceptet dyrker det at bo, leve og have hjemme i Havdrup, derfor skal bymidten bygges op som værelser i et hus, der lægger op til forskellige sociale aktiviteter og leg som fx et udekøkken, et børneværelse og en stue. Husets “værelser” skal forbinde centergaden med stationen og busholdepladserne, og samtidig bliver der etableret en dobbeltrettet sivegade mellem pladsen og stationen samt ekstra parkeringspladser i den nordlige del af området.  

”Bymidten skal med helhedsplanen omdannes fra et ingenmandsland til et fælles samlingssted for hele byen, der afspejler Havdrups helt særlige identitet. ’Vi hjerter Havdrup’ skal gøre området til et sted, som kan gøre havdrupborgerne ekstra stolte af deres bymidte,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Borgerinddragelse og samarbejde i fokus
Helhedsplanen er lavet i tæt samarbejde med lokale borgere, foreninger og erhvervsliv for på bedst mulig vis at indfri og udvikle de muligheder og forventninger, der er til bymidten i Havdrup. Samtidig er der også et tæt samarbejde med KLAR Forsyning om at klimasikre området til en værdi af ca. 1 mio. kr.. Der er således i projektforslaget gjort plads til, at der i bymidten kan rummes op til 400 m3 regnvand i tilfælde af skybrud.

Også Movia har via sin anlægspulje bidraget til projektet med 300.000 kr. De penge skal gå målrettet til at skabe bedre trafikale forhold i bymidten, så området virker mere overskueligt og trygt og samtidig skaber et attraktivt offentligt rum med gode passagerforhold for pendlere.

Herudover er der også planer om at udvide projektet med fondsmidler. De midler er dog ikke afgørende for ’Vi hjerter Havdrup’- projektets tilblivelse, da planerne for bymidten godt kan realiseres inden for det afsatte budget på 3 mio. kr.

Læs mere om projektet her

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste