tirsdag, april 16, 2024
ForsideNyhederIngen halfest i 2015

Ingen halfest i 2015

Havdrup Borgerforeningen har besluttet at skrinlægge planerne om at arrangere en halfest i forbindelse med den kommende høstfest.

Den primære årsag er den usikkerhed der er skabt omkring økonomien i en fest efter Byrådet besluttede at hæve lejen for brug af kommunens lokaler.

– Borgerforeningen er løbet ind i nogle ret massive udgiftsposter inden festen overhovedet er gået i gang, fortæller Peter Enger, formand for Havdrup Borgerforening.

– Med byrådets beslutning om at hæve lejen for brug kommunens lokaler, vil det komme til at koste knap 20.000 kr. at bruge hallen i forbindelse med en fest. Derudover har HGI krævet omkring 10.000 kr. i proppenge og de to beløb lagt sammen har skabt usikkerhed om fundamentet for overhovedet at kunne gennemføre en fest i hallen fremover.

– Hvis vi kunne garantere, at der kom 500 mennesker til festen, de var villige til at betale knap 400 kr. for billetten og alle brugte 200 kr. i baren, var der ikke de store problemer i at lægge et budget. Men vi ved ikke hvordan folk reagerer på valget af underholdning, hvad de er villige til at betale for billetten, samt hvad den enkelte gæst vil bruge i baren og derfor er der mange usikkerhedsmomenter som vi er nødt til at undersøge nærmere.

– Da vi samtidig er kommet i tidsnød, pga. de problemer der har været med overhovedet at få tilladelse til at bruge hallen, er vi nu nødt til at erkende, at det ikke bliver i 2015 der bliver en fest.

Ved mange af de halfester som holdes i byerne omkring Havdrup sælger billetterne stort set sig selv. Her er det lige meget hvem der spiller – folk kommer ikke for underholdningens skyld, men for at feste med resten af byen.

Der tør man dog ikke satse på, at man er fra år 0 i Havdrup.

Borgerforeningen har alle tal for de fester som blev holdt i frem til 2010, men tallene har meget stor variation, hvorfor Borgerforeningen ikke tør basere en fremtidig fest på disse tal alene.

I 2010, hvor Bamses venner gæstede hallen, blev der kun solgt 350 billetter af 350 kr. Tager man udgangspunkt i de tal vil festen på ingen måde ballancere.

Da udgifterne til hhv. kommunen og HGI samtidig er uafhængige af festens resultat, kan Borgerforeningen altså ende i en situation, hvor man er nødt til at ”tømme kassen” for at fylde hhv. kommunens og HGI´s kasse.

–  En sådan situation ville få katastrofale konsekvenser for f.eks. juletræstændingen, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere, slutter Peter Enger.

Borgerforeningen vil nu undersøge om der på nogen måde kan skabes et fundament for i fremtiden at arrangere en fest.

Man erkender dog, at det kan blive svært under de nye forudsætninger, hvis ikke der enten skaffes væsentlige sponsorer, eller nogen som er villig til at bære risikoen ved arrangementet.

Med Borgerforeningens meget begrænset egenkapital, er det begrænset hvor stor en risiko man er i stand til at løbe.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste