søndag, maj 19, 2024
ForsideNyhederJeg vil da "skide" på dine børn!

Jeg vil da “skide” på dine børn!

For de fleste forældre er det værst tænkelige – at der sker noget med ens barn.

Derfor går bølgerne også meget hurtigt højt, når der fra tid til anden dukker opslag op på de sociale medier, hvor man nu igen har oplevet biler passere midtbyen med 80 km i timen – eller bilister som ikke holder tilbage for børn, som tålmodigt står og venter, for at komme over ved et fodgængerfelt.

Det er tit børneforældrene som råber højest – med god grund – for hvem når ikke at tænke: ”Hvad nu hvis det var mit barn som kom i vejen for en hurtigkørende bil”.

Bekymringen er reel – men til gengæld ser det ikke ud til, at bekymringen deles, når det kommer til andre folks børn – i hvert fald ikke, når det kommer til at overholde standsningsforbuddet på Skramsvej ved Havdrup skole.

Hver morgen –

mange gange hver evig eneste morgen – stopper folk på Skramsvej for lige at smide ungerne af, på trods af, at det tilbagevendende skaber farlige situationer for andre folks børn.

Og det er farligt, når cyklende børn tvinges til at køre midt på vejen for at komme uden om de tilfældigt stoppende biler – og endnu farligere, når de stansede bilister erkender, at det er svært at komme ”væk” igen, pga. de mange cyklister der ankommer lige op til kl. 8 – og derfor ender med at sætte i gang med en cykel ”hængende” på venstre side af bilen.

Og da det vel er begrænset hvor mange andre end forældre der færdes omkring skolen, ved skoledagens start, må det formodes at være de føromtalte ængstelige børnefamilier, som ikke ser det som det store problem, at man udsætter andre folks børn for fare, når nu det bare er belejligt for ens egen, og egne børns, bekvemmelighed.

Problemet har minimum eksisteret de sidste 10 år og igen i år har skolelederen for Havdrup skole, Pernille Holmberg måttet sende en opfordring ud til skolens forældre om, at overholde standsningsforbuddet på Skramsvej.

Og det burde ikke være så svært at forstå, men for en sikkerheds skyld…

Standsning er når hjulene på din bil står stille – og da de færreste evner at sætte børnene af i fart, når skoletasken skal med ud, så vil dine hjul stå stille når døren er åben og ungerne stiger ud.

Dermed er du standset – og det er ulovligt – også selvom du ikke selv tror du er standset!

Som sagt har det her stået på de sidste mange mange år, og den eneste måde at få det stoppet på er formentlig at gøre det socialt uacceptabelt at pisse på andre folks børn.

Hvordan den enkelte vil signalere, at man faktisk ikke synes det er i orden at folk ser stort på andre børns sikkerhed må være op til den enkelte – men et sted at starte kunne jo være at spørge folk, som stopper på Skramsvej, hvorfor de egentlig bevidst vælger at skabe en farlig situation for alle andre end deres egne børn.

Og mon der findes et fornuftigt svar?

Og til dig som alligevel bare sætter af på Skramsvej – standsningsforbud eller ej – så lov, at du ikke er en af dem som skræpper op hvis en anden bilist gør noget bevidst tåbeligt, som udsætter dit barn for fare.

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste