torsdag, februar 22, 2024
ForsideKirkenJulemærkehjem - fortælling i Sognecaféen

Julemærkehjem – fortælling i Sognecaféen

Tirsdag den 19. april var Havdrup kirkes sognecafé igen vært for et spændende foredrag. Forstander på Liljeborg i Roskilde Carsten Salomon fortalte om de fem julemærkehjem og Julemærkefondens arbejde. Hvert år hjælper de 950 børn i alderen 7-14 år over hele Danmark, uden omkostninger for hverken kommunerne eller børnenes familier. Børnene får et ophold på 10 uger med både indledende møder og opfølgende indsats.

Julemærkehjemmene har mere end 100 års erfaring med at hjælpe børn, men i tidens løb har opgaverne ændret sig. I begyndelsen handlede det om hjælp til tuberkulose og undernæring, men siden 1970´rne har det handlet om børns overvægt og trivselsudfordringer. Et midlertidigt miljøskifte og mødet med nye jævnaldrende i et trygt miljø kan gøre en stor forskel, fortalte han.

Sognecafeen planlægger at besøge Liljeborg, når det kan lade sig gøre. Har du også lyst til at være med og høre nyt i et hyggeligt fællesskab i Havdrup, så er du velkommen til at ringe til Dorrit 31 50 00 86 eller Britta 40 46 54 41 og høre nærmere. Sognecaféen mødes hver tirsdag kl. 10-12. Det koster ikke noget, og møderne begynder altid med kaffe og brød.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste