lørdag, maj 25, 2024
ForsideNyhederKan man være halvt gravid ?

Kan man være halvt gravid ?

Kan man være halvt gravid – næppe – der er ting, som man ikke kan være halvt – enten er man gravid eller også er man ikke.

På samme måde kan man stille sig spørgsmålet – kan man lave SSP- og unge arbejde halvt – men tilbage til det senere.

I den forgangne måned er der dukket indtil flere indlæg op på Facebook, med billeder fra børnehaver og fritidsområder, som bærer tydeligt præg af, at unge har opholdt sig på området.

Hvad formålet er med opslagene kan man stille sig spørgende overfor. Dem som har lavet svineriet læser formentlig ikke med i gruppen – de har for længst droppet at følge med pga. den, til tider, skingre tone blandt nogen af byens voksne (deres eget udtryk).

Derfor kan man en gang imellem have opslagene mistænkt for alene at forsøge at piske en stemning op mod byens unge – at få forargelsen til at blomstre – at få en masse likes, rygklapning og sure smileys på sit opslag.

For et par uger siden var der en politiker i Mads og monopolets panel som sagde noget meget klogt. Hun havde gjort det til en vane, når hun gik ind til svære forhandlinger, at skrive på sin hånd: ”How can I improve the situation”.

Formålet var konstant at minde sig selv om, at tilgangen til mødet skulle være at se på hvad man selv kunne bidrage med, i stedet for bare at kritisere andre.

Denne tilgang er en del opslag på de sociale medier til gengæld fuldstændigt blottet for.  Det vælter frem med ord som forbud, adgang forbudt, ulovlig indtrængning, videoovervågning, politianmeldelse osv. osv.

De færreste tager vinklen ”How can I improve the situation” – hvorfor sker det her – hvordan kommer vi i dialog med de unge – hvem er det – og hvad kan jeg selv gøre.

Og dermed er vi tilbage til spørgsmålet – om man kan lave børne-unge / SSP arbejde halvt?

I den forgangne uge kunne man på forældreintra læse en besked fra SSP om, at byens unge opfører sig uhensigtsmæssigt og at forældrene skal tage en snak med deres børn.

Citat:” SSP udegående gadeteam og Natteravnene kommer jævnligt forbi steder hvor unge opholder sig og søger her at skabe en god dialog med de unge.”

Problemet med ovenstående er – at det bare ikke er rigtigt. Spørger man nogen af de unge som hen over sommeren har hængt rigtigt meget ud på føromtalte områder, så har de aldrig mødt en SSP medarbejder på ”gaden”.  Og natteravnene – de opererer p.t. slet ikke i Havdrup.

Derudover rammer forældreintra slet ikke dem som er en stor del af problemet. Spørger man lidt ind til, hvem der færdes de her steder, så er det ikke blandt folkeskolens 9. klasser, at det store forbrug af joints skal findes – det er blandt de unge, som har forladt folkeskolen og dermed aldrig hører om et opslag på skoleintra.

Derfor er der ingen vej uden om – vil man i dialog med dem der færdes i børnehaver og på naturområder ved nattetide i weekenderne – så er det ud og møde dem, når de er der – face to face.

Det skal rettelig siges, at SSP forsøger at komme i dialog med de unge via klubben og Natsport, men på tidspunkter hvor behovet måske ikke er størst.

Klubben har lukket i weekender og ferier – og når hverken politi, SSP eller natteravnene har deres gang i byen er der kun i meget begrænset omfang voksenkontakt på de tidspunkter, hvor der er mest brug for det.

Og med den nuværende retorik på Facebook er der lagt op til en kamp som ingen vindere har.

  • De voksne laver forbud – de unge bryder dem.
  • De voksne sætter hegn op og låser porten – de unge forcerer dem og bryder låsen op.
  • De voksne sætter endnu højere hegn op og installerer endnu bedre låse – de unge flytter et nyt sted hen og problemerne begynder forfra.

Det er naivt at tro at problemerne med, at unge samles, drikker, ryger og sviner forsvinder, fordi man laver forbud.

Man løser måske problemet lokalt i den enkelte børnehave, men behovet for at samles og møde ligesindede forsvinder ikke og vil dermed bare dukke op et nyt sted.

Det er måske derfor at kommunen melder ud, at de unge godt må bruge føromtalte områder – så ved man hvor de er og hvor problemet skal angribes.

Spørgsmålet er nu om SSP og politi kan afsætte ressourcer til at være til stede, når det er nødvendigt – og om byens borgere vil tage aktiv del i at løse problemstillingen eller om de bare vil sidde derhjemme og ”udstede forbud”.

Husk – når en finger peger frem – peger 4 tilbage – Måske er det de voksne som skal gå forreste i kampen for at skabe rammerne til byens unge og samtidig være med til at forklare, hvad de voksne opfatter som en fornuftig ungdomskultur.

Måske er det de voksne som skal få oprettet en lokalafdeling af natteravnene – gå forbi når man alligevel er ude og lufte hunden – eller gå i dialog med kommunen og SSP om at få etableret et sted, i samarbejde med de unge, hvor de gider være – og som er åbent, når der er brug for det.

Havdrups voksne – how can we improve the situation ?

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste