lørdag, maj 25, 2024
ForsideKirkenSkovbadning i de grønne enge

Skovbadning i de grønne enge

Det er fredag i juni og første gang, præst Kristine sammen med datter Ida inviterer til skovbadning, en langsom sansevandring i præstegårdshaven. En lille flok dukker op. Skovbadningen indledes i rosenhaven med en kort, meditativ øvelse, som går ud på at komme til stede på det konkrete sted og lade fortid og fremtid være et par timer.

Når man først har besluttet sig for at give 2 timer til at prøve skovbadning, så skal man jo ikke andet de to timer end bare hengive sig til det. Og så sker der faktisk noget. For hvor tit er det lige, man bare ER i en have uden at gøre alt muligt – men blot er til stede på stedets og sansernes betingelser?

Deltagerne bliver hjulpet på vej af Kristines inspirations-ord og Idas små øvelser. Dagens tema er ”tillid” og flokken får salme 23 at tygge på: ”Herren er min hyrde, jeg savner ingenting. Han lader mig ligge i grønne enge. Han leder mig til det stille vand”.

Ida giver små øvelser som fx at gå så langsomt som muligt ved at sætte den ene fod lige foran den anden og gå frem mod et mål, fx en rabarberplante 7 m borte og tilbage igen, eller gå ud i haven og følge de tilskyndelser, man mærker undervejs. Som afslutning stiller hun et par spørgsmål til refleksion over oplevelserne.

Og hvad er det så, man finder ud af i løbet af de to timer? Hvor meget liv der faktisk er i alt det, man plejer at klippe væk og beskære? At naturens forfald rummer sin egen skønhed? At man pludselig glemte sine bekymringer, mens man iagttog en myre vandre fra A til B? At man undervejs har fået det meget bedre indeni? – Deltagernes oplevelser er forskellige, selvfølgelig, men ingen er upåvirkede af den nye erfaring.

Er du blevet bare lidt nysgerrig, så er der skovbadning igen torsdag den 25. august kl. 16-18. Man møder blot op i præstegårdshaven i Gl. Havdrup, klædt på til dagens vejr.

Til efteråret planlægges et skovbadningsforløb med temaet: Mørke – at favne mørket.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste