lørdag, maj 25, 2024
ForsideKirkenSogneudflugt til Reformationen på Østfyn

Sogneudflugt til Reformationen på Østfyn

Østfyns Museer fortæller i jubilæumsåret for Reformationen en ny og dramatisk reformationshistorie på Nyborg Slot, hvor slottet spiller hovedrollen.

Slottet med voldanlæg var kongeborg for Christian 3., som indførte Reformationen i Danmark. Chr. 3 var gode venner med Luther og ikke i tvivl om sin religiøse overbevisning, men bisperne nægtede at anerkende Chr. 3. som kommende konge af frygt for en reformering af samfundet …

Nyborgs rolle i magtspillet bag Reformationen er der ikke så mange, der kender. Men den er både dramatisk og spændende. Derfor skal Havdrup kirkes sogneudflugt i år gå til Østfyn.

Udflugten begynder med gudstjeneste i Hesselager Kirke, som er kendt for sine ”reformationsgavle” og for Træskomalerens kalkmalerier fra 1400-tallet med en af de få bevarede labyrinter i danske kirker. Kirkens præst fortæller efter gudstjenesten om begge dele.

Efter frokost og kaffe på Øksendrup Kro går turen videre til den store udstilling ”Tro!” på Nyborg Slot. Her vil en guide vise os rundt og fortælle os den nyborgske version af reformationshistorien om overgangen fra katolicisme til protestantisme i Danmark.

Max. 50 deltagere. Tilmelding, betaling og program fra tirsdag den 15. august i Havdrup Sognehus.

RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste