SØG

Solbo bliver indrettet til midlertidige flygtninge boliger

Den tidligere børnehave Solbo i Havdrup bliver nu indrettet til en midlertidig bolig med plads til seks flygtninge. Det har byrådet besluttet.

Da Solrød Kommunes såkaldte flygtningekvote i år bliver langt højere end forventet, har kommunen mangel på boliger.

Flygtningene skal bo i Solrød Kommune i en tre-årig periode, hvor de skal lære dansk og integreres i det danske samfund, og i øjeblikket er et antal indlogeret på vandrerhjem.

– Det er både en dyr og uholdbarløsning.

Vi er fuldt ud klar over, at etableringen af flygtningeboliger har stor betydning for det omkringliggende samfund, og at processen omkring det ikke har været optimal fordi, det skulle gå stærkt.

Men vi skal huske på, at Solrød, som alle øvrige kommuner, skal deltage i opgaven med at hjælpe disse mennesker, der er på flugt fra deres hjemland, siger formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget Ivar Haugaard-Hansen.

Ombygningen af Solbo går straks i gang og flygtningene vil flytte ind hurtigst muligt.

Om
Peter Enger – Ejer af domænet havdrup.dk og p.t. eneste medlem af havdrup.dk´s mikroredaktion. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende nærmer sig de 2500 medlemmer. Bestyrelsesmedlem i Havdrup Borgerforening og semiprofessionel portrætfotograf (www.peterenger.dk)

Related Posts

Giv en kommentar

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.