lørdag, maj 25, 2024
ForsideNyhederTænk for pokker – tænk

Tænk for pokker – tænk

I sidste uge nedbrændte et sommerhus i Blokhus fordi der gik ild vegetationen omkring huset.

Med op til 5 meter høje flammer løb ilden lynhurtigt igennem det tørre græs og flere beboere i området blev evakueret i hvad de nu end gik og stod i.

Men det var i Jylland – sådan noget sker kun i Jylland – det ser i hvert fald ud til at være holdningen, når man ser, hvad der ligger af cigaretskodder i rabatterne omkring bakkerne. Det er mange – rigtigt mange.

Lige nu står græsset højt – og knastørt – på hele området og skriger på den mindste glød for at få hele området til at gå op i et inferno af ild og flyvende gløder.

Rabatten nærmest stierne er heldigvis klippet ned, hvilket formentlig har været medvirkende til, at der endnu ikke er sket noget, da det er tydeligt at se, at indtil flere skodder ikke er blevet slukket inden de er blevet smidt i den tørre rabat.

Og med huse på alle 4 sider – ganske få meter fra den tørre vegetation – er forudsætningerne på plads for, at en brand kan udvikle sig til noget, som hurtigt kan blive kritisk.

Derfor – smid ikke dine cigaretskodder – det er ikke kun i Jylland at tørt græs kan brænde.

 

Redaktionen
Redaktionen
Peter Enger – Ejer og ansvarlig for domænet havdrup.dk. Overtog domænet i 2007 og har siden drevet byens hjemmeside i forskellige forklædninger. Oprettede i 2014 Facebook gruppen havdrup.dk som for nuværende har passeret 3000 medlemmer.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste