mandag, april 22, 2024
ForsideKirkenOplev Havdrups skjulte have

Oplev Havdrups skjulte have

Når man kører fra stationsbyen mod Gl. Havdrup, kommer man forbi en lille indhegnet have på højre hånd. Med høje træer og en smedejernslåge med to murstenssøjler bydes den forbipasserende velkommen ind på den lille – og for mange – ret ukendte del af Havdrup Kirkes kirkegård, kaldet Annekskirkegården.

Annekskirkegården kom til under den spanske syge i 1917, hvor kirkegården ved kirken blev for lille til alle de mennesker, der bukkede under for sygdommen. Kirken måtte derfor købe et lille stykke jord og udvide kirkegården.

Annekskirkegården har i mange år ligget gemt og glemt af de fleste, men den er faktisk stadig i gang som gravplads, hvis nogen skulle ønske det. Menighedsrådet har valgt at lade den være anderledes end resten af kirkegården, som er revet, nippet og klippet. På Annekskirkegården gror græsset højt, og der er ingen markeringer med hække omkring gravstederne. Kun gravstenene viser, hvor de døde ligger. Her kan man ikke plante noget, kun lægge en buket blomster ved stenen, med det duvende græs rundt om.

Så næste gang du kommer forbi, så gå ind ad lågen og mærk den fredfyldte stemning der er i den lille, lidt skjulte have.

RELATED ARTICLES

2 KOMMENTARER

  • Kære Joanna.
   Tak for din kommentar. Man kan sagtens blive begravet på Annekskirkegården i Havdrup. Hvis du vil høre mere, kan du kontakte graveren ved Havdrup Kirke, som har kontor ved siden af kirken.
   For medlemmer af folkekirken er det gratis at blive begravet, og det er gratis at have gravstedet i fredningsperioden (urner 10 år, kister 30 år). Derefter skal der betales. Vedligehold skal der betales for, hvis ikke man vælger selv at passe gravstedet. (Årligt omkring 500 kr.)
   På Anneks-kirkegården er betaling for vedligehold obligatorisk. Så helt gratis er det ikke.
   Venlig hilsen
   Marianne Asmussen
   Kommunikationsmedarbejder
   Havdrup Kirke
   mobil 41 58 52 40
   http://www.havdrupkirke.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mest læste